Haber

Türk Halkı Çok Çaresiz! IPSOS, Türkiye’nin 100. Yılına İlişkin Çarpıcı Sonuçlara Sahip Araştırmayı Yayımladı

IPSOS Araştırma geçtiğimiz hafta Cumhuriyetin 100. yılına özel bir araştırma gerçekleştirdi. Türkiye’nin ikinci yüzyılına ilişkin sorulardan oluşan bu araştırma, toplumun yeni yüzyıla nasıl baktığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre her üç kişiden biri gelecekten umutsuz.

Kaynak:https://www.ipsos.com/tr-tr/ipsos-cum…

IPSOS Araştırma geçtiğimiz hafta Cumhuriyetin 100. yılına özel bir araştırma gerçekleştirdi. Şirketin yayınladığı araştırma, Türkiye’nin 2. yüzyıla ilişkin sorulardan oluşan bir anket niteliğindeydi.

Cumhuriyetin 100. yılı ve temel unsurlarına ilişkin özel araştırma, haziran ayından bu yana toplam 4 bin kişinin verdiği yanıtlar esas alınarak hazırlandı.

Katılımcıların Cumhuriyetle ilgili sorulara verdikleri yanıtlar da oldukça dikkat çekici. Araştırmaya göre Türkiye’de her üç kişiden biri gelecekten oldukça umutsuz.

“Türkiye’nin 2. yüzyıla gireceği bu yılı düşündüğünüzde, aşağıdaki ifadelere ne kadar katılıp katılmadığınızı bize söyleyebilir misiniz?” Soruya verilen yanıtlar kamuoyunun gelecekten pek umutlu olmadığını gösteriyor.

“Yeni neslin 2. yüzyılda ülkemiz için değerli şeyler başaracağı” görüşüne katılanların oranı yüzde 35. “Ne katılıyorum, ne katılmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 34, “katılmıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 31.

“Bana göre kutlanması gereken en değerli resmi bayram Cumhuriyet Bayramıdır” görüşüne katılanların oranı yüzde 65, “Ne katılıyorum ne de katılmıyorum” diyenlerin oranı yüzde 23, “Katılmıyorum” diyenlerin oranı ise yüzde 12.

Türkiye laik mi?

Araştırmada katılımcılara Cumhuriyetin en temel unsurlarından biri olan laiklik sorunu da sorulmuştur. Ankete katılanların yarıdan fazlası ‘Türkiye laik bir ülkedir ve bu tartışılamaz’ ifadesine katılıyor. Ancak her beş kişiden birinin bu ifadeye katılmadığı ortaya çıktı. ‘Türkiye laik bir ülkedir’ diyenlerin oranı yüzde 52, ‘Ne katılıyorum ne de katılmıyorum’ diyenlerin oranı yüzde 28, ‘Katılmıyorum’ diyenlerin oranı ise yüzde 20 oldu. .

Geliştirmemiz gereken en önemli şey nedir?

‘Türkiye 2. yüzyılda en çok hangi konularda gelişmeye ihtiyaç duyacak? ‘Ekonomiyi iyileştirmek’ sorusuna katılımcıların yüzde 68’i yanıt verdi.

Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en önemli tehdit nedir?

Araştırmada, ‘Sizce ikinci yüzyılda Türkiye’ye yönelik en büyük tehdit ne olacak?’ Soruya vatandaşların yüzde 32’si “ekonominin bozulması” yanıtını verirken, yüzde 14’ü “doğal afetler” yanıtını verdi.

Cumhuriyetin 2. yüzyılı hakkında ne düşünüyorsunuz? Buyurun yorumlara…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu